Katri Manninen
0440 999 604
katri.manninen@machinery.fi

Rullarata

Rullakuljettimia, rullaratoja, rullapöytiä, irtorullia, erikoisrullia, materiaalin sivuttaissiirtoa ja moottoroituja ratoja
X-Way®
Kevytrullarata
X-Way®
Keskiraskas rullarata
X-Way®
HDX-rullarata
X-Way® materiaalin siirtomakasiinit
kevytrullarata
keskiraskas rullarata
raskas rullarata
x-way® rata
Vakio työleveydet:
200, 280, 360 ja 435mm
 
PVC ja teräsrullilla
Vakio hyötyleveydet:
350 ja 500mm
 
PVC- ja teräsrullat
Nylon erikoisrullastot
Vakioleveydet:
550 ja 750mm
 
Myös moottoroidut ratamallit
Materiaalin sivuttaissiirto makasiinijärjestelmät
Kevyestä raskaaseen työhön

Kevytrullaradat

X-Way® rullakuljetin alumiinille ja kevyille teräksille

Vakio hyötyleveydet:

200, 280, 360 ja 435 mm

Vakio ratojen kantavuus kun rullan pituus on 270mm:

PVC-rulla ∅ 50x2,8 mm:55 kg/rullaKlikkaa esite
Teräsrulla ∅ 50x1,5 mm:161 kg/rullaKlikkaa esite
Läpiakselit ∅ 12mm / M8 sisäkierteellä

Kevytratojen rullajako sekä kantavuus

Rullia on mahdollista laittaa vakioratoihin jopa 100mm:n välein tai asentaa rullat tiheällä jaolla esimerkiksi siihen päätyyn mikä on lähellä sahaa eli jossa käsitellään vain lyhyitä materiaaleja ja harva jako radan toiseen päähän missä käsitellään vain pitkiä materiaaleja.

Ratojen maksimi kantavuus riippuu rullasta eli rullan halkaisijasta, pituudesta ja valmistusmateriaalista. Esimerkiksi teräsrullalla on huomattavasti suurempi kantavuus kuin PVC-rullalla. Mitä tiheämmin rullia rataan laitetaan, sitä suurempi on radan kokonaiskantavuus.

Rataprofiili sekä ratojen pituus

Kevyt ratojen profiili on 1,5 mm:n sinkittyä terästä ja rataa on saatavana korotetuilla sekä matalilla reunoilla. Korotettu radan takareuna on hyvä ratkaisu estämään materiaalin putoamisen radalta ja lisäksi materiaali on helppo linjata suoraan reunaa vasten. Jos radan molemmat reunat laitetaan korotettuina, voidaan rullat laittaa näihin reunoihin kiinni, jolloin rullan pinta on korkeammalla kuin rata.

Rataa on saatavana aina puolesta metristä lähtien ja maksimipituus rajaa ei ole.

Säädettävät jalat

Radassa olevat jalustat valitaan haluamasi työkorkeuden mukaisesti ja jalustan 2 säädettävää, tukevaa Ø 150 mm kumitassua antavat mahdollisuuden +/- 50mm korkeussäätöön. Tassuista rata on helppo pultata lattiaan kiinni, jolloin rata pysyy linjauksen jälkeen varmasti suorassa ja lisäksi pulttaus myös tukevoittaa rataa huomattavasti.

Valmistamme ratoja myös mittatilaustyönä täysin tarpeesi mukaisesti sekä myymme todella monenlaisia muitakin irtorullia.

Tutustu myös mittavasteisiimme.

Kevytradat PVC rullilla
Radan jalusta säädettävillä tassuilla
Kevyt rata alumiini mittavasteella
Leveä kevytrata PVC rullilla
Rullat korkeammalla kuin reuna
PVC-rullat korkeammalla kuin rataprofiili

Keskiraskas rullarata

X-Way® rullakuljetin keskiraskaaseen käyttöön

Keskiraskaiden ratojen vakio leveydet:

Hyötyleveys 350 mm ja radan kokonaisleveys 440 mm
Hyötyleveys 500 mm ja radan kokonaisleveys 590 mm

Vakioratojen rullat ja kantavuudet:

Teräsrulla ∅ 60x3 & 89x3 mm: 550 kg/rulla
Nylonrulla ∅ 82 mm: 700 kg/rulla
Läpiakselit ∅ 20mm / M10 sisäkierteellä

Radan rakenne ja säätöjalat

Keskiraskaiden ratojen profiili on 3 mm:n pulverimaalattua terästä, pintakäsittely hopeanharmaa, RAL 7001.

Rataprofiilit ovat 1-3m mittaisia profiileja, joita yhdistelemällä saadaan tarvittava kokonaispituus, jolla ei ole maksimi rajoitusta.

Rataa on saatavana korotetuilla sekä matalilla reunoilla. Korotettu radan takareuna on hyvä ratkaisu estämään materiaalin putoamisen radalta ja lisäksi materiaali on helppo linjata suoraan reunaa vasten. Ratoihin on saatavana myös pystyrullia, joita vasten materiaalin linjaus voidaan tehdä, jos ei haluta korotettuja reunoja.

Radassa olevat jalustat valitaan haluamasi työkorkeuden mukaisesti ja jalustan 2 säädettävää, tukevaa Ø 150 mm kumitassua antavat mahdollisuuden +/- 50mm korkeussäätöön. Tassuista rata on helppo pultata lattiaan kiinni, jolloin rata pysyy linjauksen jälkeen varmasti suorassa ja lisäksi pulttaus myös tukevoittaa rataa huomattavasti.

Rullaradan leveys ja kantavuus

Ratojen hyöty eli työleveys sekä maksimi kantavuus riippuu valitusta rullasta eli rullan halkaisijasta, pituudesta ja rullan materiaalista. Esimerkiksi keskiraskaaseen rataan voidaan laittaa myös kevytratojen ∅ 50mm PVC tai teräsrullat. Mitä tiheämmin rullia rataan laitetaan, sitä suurempi on radan kokonaiskantavuus ja mitä leveämpi rata, sitä tukevampi se on.

Rullia on mahdollista laittaa vakioratoihin jopa 100mm:n välein. Voimme myös asentaa rullat tiheällä jaolla esimerkiksi siihen päätyyn mikä on lähellä sahaa eli jossa käsitellään vain lyhyitä materiaaleja ja harva jako radan toiseen päähän missä käsitellään vain pitkiä materiaaleja.

Ainutlaatuiset NYLON erillisrullat

Todella monipuolinen ja helppokäyttöinen:

Voit asettaa monta materiaalia kerralla radan päälle mutta silti liikuttaa niitä eri aikaan ja/tai eri suuntiin, eli mahdollistaa niin sanotun Zik-Zak liikkeen.
Liikuttaessasi yhtä materiaalia, muut radan päällä olevat materiaalit pysyvät paikallaan. Tästä syystä materiaaleja ei tarvitse nostaa yksitellen pois, voit ”varastoida” niitä radan päällä.

Yksittäinen Nylonrulla on 70 mm leveä ja siinä on 2 kappaletta suojattuja laakereita. Laittamalla Nylonrullia vierekkäin akselille, saadaan tarvittu hyötyleveys. Vakioratojemme hyötyleveydet Nylonrullilla ovat 350 ja 490 mm.

Nylon rullan raaka-aine on Polyamidia joka on erittäin kestävä materiaali eikä se naarmuta tai tahri päällä liikuteltavia materiaaleja. Nylon-rullat soveltuvat tämän johdosta erinomaisesti esimerkiksi alumiinien ja ruostumattomien materiaalien siirtoon.

Ratojen lisävarusteita

30 asteen viisto peltikansi:

Hyvä ratkaisu rataan, jota tarvitaan jiirikulmiin kääntyvän vannesahan ympärille. Peltikansi asennetaan rullaradan siihen päätyyn, joka on vannesahan vieressä. Kansi ylettyy vannesahan työpöydälle saakka ja viistopäisyytensä ansiosta terävätkään astekulma sahaukset eivät kumminkaan osu itse rullarataan. Myös radan kiinnitys sahan runkoon onnistuu helposti kannessa olevilla kiinnitysosilla.

90 asteen suora peltikansi:

Soveltuu moniin erilaisiin rullaratojen käyttötarkoituksiin. Kansi asetetaan rullaradan päätyyn kiinni ja se mahdollistaa ratojen kiinnityksen koneisiin. Kannen ansiosta pääsemme todella lähelle koneen työpöytää ja erittäin pienetkin materiaalit pysyvät hyvin radan päällä.

Kiinteät pystyrullat:

Pystyrullat asennetaan rullaradan takareunaan niin, että niitä vasten on helppo tehdä materiaalin linjaus. Pystyrullina käytetään Nylonrullia, joten ne soveltuvat hyvin esimerkiksi alumiinin käsittelyyn.

Irtorullat:

Myymme myös irtorullia ja valikoimamme on erittäin laaja, joten jos sinulla on irtorullille tarvetta, ota meihin yhteyttä ja tarjoamme tarpeisiisi sopivat rullamallit. Valikoimastamme löytyy myös erilaisilla pinnoitussukilla olevia irtorullia. Vakiorullia toimitamme erittäin nopeasti ja erikoisrullien toimitusaika on normaalisti noin 3-5 viikkoa tilauksesta.

Mittavasteet:

Meiltä löytyy manuaalisia ja digitaalisia mittavasteita, ohjelmoitavia stoppareita jne. ratojemme kanssa valmiina paketteina tai sinulla jo olemassa oleviin ratoihin asennettavaksi. Siirry mittavastesivulle klikkaamalla tästä.

∅ 90 mm teräs­rulla­rata mitta­vasteella
Keskiraskas teräs­rulla­rata korotetuilla reunoilla
Keskiraskas rata erillis-Nylon rullilla
Nylon rullarata, viisto pelti & teräs­vaste
Keskiraskas rata kevyillä PVC rullilla
Manuaalinen mitta­vaste digitaali­näytöllä

HDX rullarata

X-Way® rullakuljetin raskaaseen käyttöön

Valmistamme manuaalisia sekä moottoroituja HDX rullaratoja

Myös materiaalimakasiinit eli poikittaissiirto-orret ja X-Way® makasiinijärjestelmät voidaan yhdistää HDX-ratoihimme, jolloin ratalinjan päälle voidaan purkaa ja työstää kerralla esimerkiksi kokonainen tehdasnippu.

HDX rullaradat, tekniset tiedot

rullajako 450 mm k/k
sinkityt, säädettävät jalat +/- 120 mm
teräsosat pulverimaalatut, pintakäsittely hopeanharmaa RAL 7001
teräsrakenteet valmistettu HDX - erikoisprofiilista
HDX - raskaiden rullaratojen kokonaisleveydet vakiona ovat noin 750 ja 950mm. Hyötyleveys riippuu valitusta rullasta.
HDX rullaradat valmistamme juuri sen mittaisena kun tarpeenne vaatii, radoissa ei ole maximi pituusrajoitusta

Kokoamme rullaradat valmiiksi, juuri teidän työskentelyynne sopiviksi

työkorkeus tarpeen mukaisesti
kiinteitä ja liikuteltavia ratamalleja
erilaisia pystyrullia materiaalin ohjaukseen
haluttu rullajako ja rullien kpl määrä; tiheä rullajako kun radan päällä käsitellään lyhyitä materiaaleja / harva jako pidempien materiaalien käsittelyyn

Sinkitty kuljetinrulla

läpiakseli M10 sisäkierteellä
rullan halkaisija 90 x 3,2 mm
hitsatut päädyt ja suojatut laakerit

Rullien hyötyleveys

vakiorullien hyötyleveydet 550 ja 750mm
saatavana myös muun kokoisia rullia
Manuaalinen HDX rullarata
Moottoroitu HDX rullarata
Vetävä HDX rata
Liikuteltava HDX rata; jalustoissa kestävät Nylonrullat
Vakiomallinen HDX rullarata
Erikois HDX rata

X-Way® materiaalin siirtojärjestelmät

Uusi ja ainutlaatuinen materiaalinsiirtojärjestelmä X-Way® patenttihakemus nro 20155343.

Ensisijaisesti X-Way® on kehitetty tanko- ja palkkitavaran siirtelyyn metallikatkaisusahoille, mutta se soveltuu myös todella moniin muihin eri teollisuudenaloihin, kuten saha- ja puutavarateollisuuteen sekä erilaisiin työtehtäviin, vaikka kokoonpanoon ja paljon muuhun.

X-Way® nostopöydän kannelle voidaan rakentaa erilaisia kiinnittimiä, rullaratoja, pyöritysmekanismeja, kallistajia tai vaikka kallistaa koko kansi.

Useasti vastaavat työt tehdään niin metalli-, saha- kuin myös puutavarateollisuudessa, ketjukuljettimilla tai jopa manuaalisesti, trukilla tai siltanostimella.

X-Wayn® avulla toiminta tehostuu ja tuottavuus paranee kun kädenjäljet vähenevät.

Teknisiä etuja

X-Way® järjestelmän etuja käytössä oleviin ratkaisuihin verrattuna on mm:

huoltovapaampi järjestelmä
halvempi hankinta- ja asennushinta
selvästi nopeampi asennus- ja käyttöönotto
helppo automatisointi materiaalin nostoon, laskuun ja siirtelyyn
työturvallisuus kasvaa kun tapaturmariski putoaa merkittävästi
voidaan asentaa jo valmiina oleviin sahoihin tai muihin kohteisiin
X-Way järjestelmä paketti
Materiaalin siirto X-Wayllä
Materiaalin siirto X-Wayllä
Materiaalin siirto X-Wayllä
X-Wayn kansirakenteita

X-Way® materiaalin siirto-orret

Meiltä löytyy niin materiaalin syöttöpuolelle kuin myös poistopuolelle erilaisia ratkaisuja poikittaissiirto-orsiin.

Meidän ainutlaatuiset poikittaissiirto-orret ovat aina ilman ketjuvetoisia siirtäjiä, ketjupyöriä, isoja sähkömoottoreita kuin myös niihin liittyviä voimansiirron valta-akseleita.

X-Way® poikittaissiirto-ortemme ovat lähes huoltovapaat, erittäin hiljaiset sekä energia ystävälliset ja soveltuvat niin kevyille kuin myös erittäin raskaille materiaaleille.

Kun X-Way® orret liitetään HDX-ratapakettiin, saamme tehokkaan materiaalisiirto makasiinin. Manuaalisesti ajettava HDX-makasiini voidaan asentaa myös täysautomaattiseen työkiertoon esimerkiksi kahteen suuntaan kääntyviin MEBA - DGA automaattisahoihin kytkettynä. Tehokas materiaalin käsittely on useasti tärkeämpää kuin pelkkä sahausaika. Käsittelystä syntyy tehoa sekä tuottoa.

X-Way® syöttöorret & HDX-rata
X-Way® materiaali makasiini
X-Way®
X-Way® makasiini orret ja HDX-radat
X-Way® makasiini paketti
Keyway osaksi Machineryä
– tammikuusta 2019 lähtien
Tampere
Etu-Hankkion katu 18
PL 14
337001 Tampere
Katri Manninen
0440 999 604
katri.manninen@machinery.fi