Katri Manninen
0440 999 604
katri.manninen@machinery.fi

Automaattiset mittavasteet

Apollo, Tronzadoras, TigerStop Standard
Apollo
Speedy
Tronzadoras MG
AutoPos Pusher
TigerStop
Standard
TigerStop
HD 2
stoppari
stoppari
stoppari
stoppari
Kevyeen työskentelyyn
Tarkkuus ±0,2mm
Työmitat 3, 4 ja 6 metriä
Toimitetaan PVC rullaradan kanssa
Keskiraskaille materiaaleille
Tarkkuus ±0,1mm
Työmitat 2-9 metriä
Toimitetaan rullaratojen kanssa tai ilman
Raskaaseen työskentelyyn
Tarkkuus ±0,3mm
Työmitat 3-24 metriä
Toimitetaan rullaratojen kanssa tai ilman

Apollo Speedy syöttölaite

Teknisiä tietoja

Laitteessa on PLC-ohjaukseen perustuen manuaalinen, puoliautomaattinen ja automaattinen käyttö. Sen voi ohjelmoida syöttämään molempiin suuntiin. Ohjelmoitavia ovat syöttönopeus, kiihtyvyys ja hidastus. Muistiin mahtuu 99 ohjelma ja jokaiseen ohjelmaan voi tallentaa 99 pituutta, max 6m. Materiaalin syöttö on hiljainen ja tarkka; ±0,2 mm suurimman syöttönopeuden ollessa 300mm sekunnissa. Askelmoottori 3,4 Nw/metri. Alumiinirunko on lujarakenteinen. Korkeuden säätöjalka toimii hammastangolla ja veivillä. Kappaleen kiinnitys on nopea toimenpide.

Toimintaperiaate esimerkiksi Bimak porakoneeseen yhdistettynä

Tee haluttu katkaisuohjelma ja paina START – näppäintä

Pneumaattinen sylinteri kytkee poraussyötön päälle ja pora lähtee alas automaattisesti

8 mm jälkeen pneumaattinen poranpuristin kiinnittää materiaalin

Säädetyn porauksen jälkeen, syöttö kytkeytyy pois ja porakara nousee takaisin ylös ja puristin aukeaa. Maksimi poraus syöttö on 150 mm

Speedy syöttää materiaalia ohjelmoituun mittaan saakka ja aloittaa uuden työsyklin jne. Koska syöttötarkkuus on niinkin hyvä kuin +/- 0,2 mm / 3 000 mm, voidaan kierteitys suorittaa toisessa vaiheessa

Tronzadoras MG AutoPos Pusher

Malli Syöttö­pituus Mate­riaali­pituus Mitat Jalustoja
per rata
Paino
mm mm mm kpl kg
T 3 2 975 3 000 3 500 x 600 1 70
T 4 3 975 4 000 4 500 x 600 2 85
T 6 5 975 6 000 6 500 x 600 3 115
T 7 6 975 7 000 7 500 x 600 3

AutoPos Pusher – automaattinen materiaalin syöttölaite

Radan peltikansi antaa syöttöliikkeelle kitkan joka estää materiaalin liukumista eteenpäin, kun vaste pysähtyy säädettyyn mittaansa. Tarvittaessa vasteeseen on myös saatavana lisävarusteena pneumaattinen puristin. Radan jalustoissa on säädettävät tassut helppoon ja tarkkaan linjaukseen. Levypinta on kevyesti kallellaan taaksepäin, jolloin materiaali lepää aina korotettua takareunaa vasten eli on automaattisesti oikealla syöttölinjalla. Vasteessa on pidennetty, säädettävä armi, joka ylettyy terälle saakka eli nollalinjaan. Vasteen liike tapahtuu hammashihnan ja sähkömoottorin välityksellä, mitanluku enkooderilla.

AutoPos Pusherin tarkkuus on 0,1-0,2mm. Moottoriteho 0,09/0,12kW. Liikenopeus 18m/min ja lähestymisnopeus 0,6m/min.

Radan työkorkeus säädettävissä 800-1.050mm ja hyötyleveys 300mm. Rullaradan maksimikuorma 70kg/m. Jalusta on terästä, rataprofiilit alumiinia.

OMRONin 5,4 tuuman kosketusnäyttö Manuaali käyttö

Liikuta stoppari näytön nuolinäppäimillä haluttuun kohtaan. Näytöllä vasteen paikka digitaalisesti. Seuraavaksi kirjoita haluttu mitta näytölle, paina Start ja stoppari liikkuu annettuun arvoon.

Puoliautomaatti käyttö

Tallenna halutut katkaisumitat ohjelmaan tai avaa jo tallennettu ohjelma. Paina Starttia ja vaste liikkuu ensimmäiseen asetettuun mittaan syöttäen materiaalin oikeaan katkaisumittaan sahalle. Suorita katkaisu. Painamalla taas Starttia, vaste liikkuu seuraavaan asetettuun mittaan jne.

Otettaessa lisävaruste Automaattinen KoneStartti

Tallenna haluamasi katkaisumitat sekä katkaisumäärät. Ohjelma syöttää materiaalin sahalle sekä käskyttää sahaa tekemään katkaisun automaattisesti niin kauan kunnes materiaali tai ohjelma loppuu. Ohjelma siirtyy automaattisesti katkaisulistalla aina seuraavaan tallennettuun mittaan ja katkaisumäärään.

TigerStop Standard

TigerStop Standard stoppari

Työmitat 2 – 9 metriä

Selkeä käyttöpaneeli isoilla näppäimillä

Mahdollista tallentaa 100 katkaisulistaa / 2000 pituutta & kappalemäärää.

TigerStop Standardin käyttö STOPPARINA

Manuaalisesti: Kirjoita haluttu mitta näytölle ja paina Start ja stoppari liikkuu annettuun arvoon ja vasteen paikka näkyy näytöllä.

Puoliautomaattisesti: Tallenna halutut mitat katkaisulistaan tai avaa jo tallennettu ohjelma. Paina Starttia ja Stoppari liikkuu ensimmäiseen asetettuun mittaan. Siirrä katkaistava materiaali stopparia vasten ja suorita katkaisu. Painamalla taas Starttia, vaste liikkuu seuraavaan asetettuun mittaan jne.

Tee puoliautomaatti koneestasi automaattinen

TigerStop automaattisen koneen käynnistimen kanssa: Tee ja tallenna haluttu ohjelma eli kappalemitat ja määrät, paina Starttia ja Tiikeri liikkuu ensimmäiseen haluttuun mittaan jonka jälkeen se käskyttää siihen yhdistettyä konetta esim. sahaa. Kun katkaisu on valmis, Tiikeri syöttää automaattisesti seuraavan ohjelmoidun mitan ja käskyttää sahaa tekemään katkaisun jne...

TigerStop Standard mittavasteet

Malli Työpituus Kokonaispituus
Tiger 2 2 000 mm 2 600 mm
Tiger 3 3 000 mm 3 700 mm
Tiger 4 4 000 mm 4 600 mm
Tiger 4,8 4 850 mm 5 400 mm
Tiger 6,8 6 850 mm 7 400 mm
Tiger 7,4 7 350 mm 7 950 mm
Tiger 8,5 8 500 mm 9 100 mm
Tiger 9,2 9 200 mm 9 800 mm

TigerStop Standard pakettiin kuuluu 100x100 mm alumiininen mittavastekisko valitun pituuden mukaan, käännettävä vastevaunu sekä käyttöpaneeli ja moottori.

TigerStop Standard on stoppari ja syöttölaite, voit itse päättää kumpana haluat sitä käyttää.

Sen voi lisätä melkein mihinkä tahansa vanhaan tai uuteen koneeseen esim.: Sahat , porat , iskuporat , leikkurit jne. TigerStop Standard voidaan asentaa jo olemassa oleviin rullaratoihin tai voimme valmistaa juuri teidän tarkoitukseen sopivat pöydät materiaalia varten.

Tutustu rullaratoihimme tästä.

TigerStop Standard on erittäin mittatarkka, nopealiikkeinen ja monipuolinen. Se voidaan myös asentaa kahden koneen väliin ja vaihtamalla nollalinjaa, käyttää molemmilla koneilla. Jos TigerStop Standard laitetaan syöttäjäksi, voidaan sillä myös automatisoida uusi tai jo olemassa oleva puoliautomaattinen kone helposti.

TigerStop Standard nopeuttaa ja tarkentaa työskentelyä – Ei enää mittavirheitä. Se on ratkaisu monenlaisiin vaatimuksiin nykyaikaisessa tuotannossa. Tuotannon eri vaiheisiin siirtyminen helpottuu ja muuttuu joustavaksi. Lisävarusteilla Tiikerillä voidaan käskyttää koneita joissa on monta eri työkalua eli nollalinjaa käytössä. Tiikerin omalla PC – Kosketusnäyttö tornilla sekä Optimizer ja muilla ohjelmilla voidaan myös automatisoida sahojen astekulmiin käännöt materiaalisyötön lisäksi, optimoida varastomateriaalit ja paljon muuta.

TigerStop Standardiin on saatavana paljon erilaisia vastearmeja työ tarpeesta riippuen.

Tarkkuus 0,1 mm
Moottori 0,6 kW AC
Liike nopeus 60 m/min
Maksimi työntö kapasiteetti 100 Kg
stoppariTigerStop Standard
stoppariTigerStop Jousi kuormitetulla vasteella
stoppariJousi kevennetty vaste
stoppariTigerStop Standard pidennetyllä vaste armilla
stoppariTigerStop yhdistettynä Graulen säteissahaan
stoppariTigerStop puusahalla

TigerStop HD 2

Järeä digitaalinen Syöttölaite / Stoppari

Teknisiä tietoja

Mallia HD on 12 eri kokoa. Pienimmän työpituus on 3,1m ja laitepituus 3,8m. Suurimman työpituus 24,2m ja laitepituus 24,9m.

Vastepalkin koko on 120x100mm ja moottoriteho on 1,1kW, 220V/50Hz.

Tarkkuus on 0,2mm työntökapasiteetin ollessa 600kg. Nopeus 40m/min riippuen kuormasta.

TigerStop yleisesti

TigerStop on stoppari ja syöttölaite. Voit itse päättää kumpana haluat sitä käyttää.

Sen voi lisätä melkein mihinkä tahansa vanhaan tai uuteen koneeseen esimerkiksi sahat, porat, iskuporat, leikkurit jne. TigerStop voidaan asentaa jo olemassa oleviin rullaratoihin tai voimme valmistaa juuri teidän tarkoitukseen sopivat pöydät materiaalia varten.

TigerStop on erittäin mittatarkka, nopea liikkeinen ja monipuolinen. Se voidaan myös asentaa kahden koneen väliin ja vaihtamalla nollalinjaa, käyttää molemmilla koneilla.

Jos TigerStop laitetaan syöttäjäksi, voidaan sillä myös automatisoida uusi tai jo olemassa oleva puoliautomaattinen kone helposti.

TigerStoppia löytyy kahta mallia

TigerStop Standard: 100 Kg:n työntövoimaan ja 9,2 metrin työmittaan saakka.

TigerStop HD 2 (HeavyDuty): Jopa 600 Kg:n ja yli 24 metrin työmittaan asti.

Helppo asennus

Melkein kuka tahansa voi asentaa TigerStopin. Kiinnität vain stopparin koneeseen ja aloitat työskentelyn - Johto seinään ja TigerStop on käyttövalmis.

Käyttö on todella helppoa. Se on suunniteltu yksinkertaiseksi käyttää ja soveltuu moneen erilaiseen käyttö tarkoitukseen. Näppäimistö näyttää ja toimii melkein kuin normaali taskulaskin ja käytön oppii minuuteissa.

Syötät vain halutun mitan ja painat Start näppäintä & Tiikeri liikkuu paikoilleen.

Voit tehdä valmiiksi ohjelmia halutuille mitoille ja käyttää Tiikeriä puoliautomaattisesti painamalla Starttia jolloin vaunu liikkuu aina seuraavaan tallennettuun mittaan.

Tee puoliautomaatti koneestasi automaattinen.

TigerStop automaattisen koneen käynnistimen kanssa:

Tee ja tallenna haluttu ohjelma eli kappalemitat ja määrät, paina Starttia ja Tiikeri liikkuu ensimmäiseen haluttuun mittaan jonka jälkeen se käskyttää siihen yhdistettyä konetta esim. sahaa. Kun katkaisu on valmis, Tiikeri syöttää automaattisesti seuraavan ohjelmoidun mitan ja käskyttää sahaa tekemään katkaisun jne...

Mitä muuta

TigerStop nopeuttaa ja tarkentaa työskentelyä – Ei enään mittavirheitä. Se on ratkaisu monenlaisiin vaatimuksiin nykyaikaisessa tuotannossa. Tuotannon eri vaiheisiin siirtyminen helpottuu ja muuttuu joustavaksi.

Lisävarusteilla Tiikerillä voidaan käskyttää koneita joissa on monta eri työkalua eli nollalinjaa käytössä. Tiikerin omalla PC – Kosketusnäyttö tornilla sekä Optimizer ja muilla ohjelmilla voidaan myös automatisoida sahojen astekulmiin käännöt materiaalisyötön lisäksi, optimoida varastomateriaalit ja paljon muuta.

Keyway osaksi Machineryä
– tammikuusta 2019 lähtien
Tampere
Etu-Hankkion katu 18
PL 14
337001 Tampere
Katri Manninen
0440 999 604
katri.manninen@machinery.fi